Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρα και Επίμαχα - Β '



Επανέρχομαι με είδησι που πληροφορήθηκα το τελευταίο διάστημα, και αφ' ορά το άλλο ''καυτό'' θέμα. Την Κύπρο και την Τουρκία. Ελληνο-αμερικάνος δικηγόρος, ονόματι Αθανάσιος Τσιμπίδης ανέλαβε να καταθέσει Αγωγή έναντι της Τουρκίας αλλά και του κατοχικού καθεστώτος στην Βόρεια Κύπρο εκπροσωπώντας τρεις κύπριους πρόσφυγες την Μαρούλα Τουμάζου, τον Νικόλαο Καντιλάρη, και τον Μιχάλη Τουμάζο, οι οποίοι λόγω της εισβολής και της κατοχής του μέρους της νήσου, έχασαν τα περιουσιακά δικαιώματά τους. Με την αγωγή που έγινε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, διεκδικούν σε πρώτη φάση 400.000.000.000 δις δολλάρια , για τις ζημιές που υπέστησαν οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους απο την εισβολή του Αττίλα το '74 , μέχρι και σήμερα.





ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Η βάση του σχεπτικού στηρίζεται στα εξής δεδομένα:

-Το τουρκικό ψευδοκράτος ασχολείται με το μάρκετινκ, τη διαφήμιση και τις πωλήσεις περιουσιών που ανήκουν στους ενάγοντες και σε όσους άλλους έχουν περιουσίες στην Βόρεια Κύπρο.

-Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε στρατιωτικό εξοπλισμό που αγόρασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την εισβολή στην Κύπρο, (γεγονός που αντίκειται στον νόμο του 1961), και την εκδίωξη των εναγόντων από τις περιουσίες τους.

- Η υποχρέωση της Τουρκίας από την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες αφορά αμυντικούς και όχι επιθετικούς σκοπούς. Αυτό αφορά κάθετι, -πρόσωπο ή περιουσία-που ζημιώθηκε από την χρήση τους αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε επιθετικά από τους κατηγουρουμένους (Τουρκία).

- Από την χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκ μέρους του τουρκικού ψευδοκράτους στην Κύπρο, και του τουρκικού στρατού, το ψευδοκράτος συμμετέχει ενεργά στην εμετάλλευση (μάρκετινκ, χρηματοδότηση, πώληση) των περιουσιών των εναγόντων. Για παράδειγμα, η εταιρεία, REMAX ή η τράπεζα HSBC έχουν ωφέλεια από την παράνομη αυτή εκμετάλλευση.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Μια παράμετρος όμως στο σκεπτικό της αγωγής με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις που κυριολεκτικά τινάζει στον αέρα πολλά οικονομικοπολιτικά συμφέροντα-ένθεν κακείθεν- και ίσως αυτό το δεδομένο αναλόγως και των στοιχείων που θα κατατεθούν κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, σε βάθος χρόνου δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις εσωτερικά(σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα αλλά και ΗΠΑ) αλλά και πολλές αποκαλύψεις για πρόσωπα και καταστάσεις που δρούν και στην μια πλευρά του νησιού και στην άλλη, αλλά και πέραν του ατλαντικού, είναι η συνεχιζόμενη οικονομική δραστηριότητα(marketing χρηματοδότηση, πώληση και χρήση εκμετάλλευση περιουσιών που ανήκουν στους ενάγοντες) που συνεχίζεται ακόμα αναφέροντας συγκεριμένα παραδείγμα των εταιρών Real estate Remax και η γνωστή τράπεζα HSBC . Εταιρίες με πολλά οικονομικοπολιτικά συμφέροντα σε χώρες εκτός ΗΠΑ(ΛΟΝΔΙΝΟ -ΙΣΡΑΗΛ )και με τις οποίες συνεργάζονται αρκετοί πολιτικο-οικονομικοί παράγοντες όχι μόνο στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο αλλά και σε Ελλάδα, Κύπρο και φυσικά στηνΤουρκία...




Τα στοιχεία είναι απο το GreekAmericanNewsAgency, και ευχαριστώ και τον καθηγητή κ. Γεωργαντζά για τις μελέτες που έχει κάνει. Επικροτώ και εγώ με την σειρά μου την κίνησι αυτή, και έτσι δείχνουμε ότι τα πράγματα δεν αφήνουμε να περάσουν έτσι.Και να έχουμε υπ' όψιν μας τον ρόλο των ομογενών μας οι οποίοι κάνουν πολύ σημαντικό έργο όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα, σε σχέση με εγχώριους δικούς μας πικρόχολους, που κάθονται και ασχολούνται με κομματικές δηλώσεις και ποιος τα πάει καλλίτερα, οι αριστεροί ή οι δεξιοί.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: