Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Επίκαιρα και Επίμαχα - Α'

Ευχαριστούμε όσους μας επισκέπτονται στο Σκέψις και Ενέργεια.Για αρχή θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάμε καλά. Οι καιροί είναι χαλεποί, και πραγματικά το γράφω με πνεύμα αισιοδοξίας αυτο.Έχω σκοπό να πληροφορήσω τους αναγνώστες με διάφορα ωραία θέματα, γνώσεων, πολιτισμού, τέχνης , ό,τι με σεμνότητα μπορώ και δύναμαι. Κρίνεται αναγκαίο όμως πρώτα απ' όλα να έχουμε σταθερή ενημέρωση για την επικαιρότητα, γι 'αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.Ως Ελλάς πια, ως σύνολο.Την εικόνα που δίνουμε.Η Ελλάδα πλήττεται στο ότι δεν αξιοποιεί την Σύνθεση.Το εσωτερικό της με το εξωτερικό της.Δεν είμαστε Υγιείς Εσωτερικά ώστε να προβάλλουμε υγιείς θέσεις Εξωτερικά.Είναι άκρως επίκαιρο να ασχοληθούμε με τα Εθνικά θέματα.Τρέχουν οι εξελίξεις.. και τι εννοώ :

Σκοπιανό : Θα είναι πράγμα τι αισχρό εάν η Ντ. Μπακογιάννη εκλεγεί ως νέα Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διότι είναι η ίδια που τον Μάιο του 2008 επιχείρησε να περάσει, μέσω των Bloggers μάλιστα, την θέση <<ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ>> ως σύνθετη ονομασία με ''γεωγραφικό προσδιορισμό'', λες και τον τόπο θέλουμε να βάλουμε στην Ευρώπη, όχι τον λαό που κατοικεί εκεί.Λες και ο τόπος είναι έρημος, δεν κατοικούν άνθρωποι.Το ζήτημα είναι ότι κατοικούν άνθρωποι εκεί όμως, και αυτομάτως με αυτήν την συνθήκη παίρνουν και την ιστορία του τόπου, που δεν τους ανήκει.Και η Ντ. Μπακογιάννη συνέχισε με δήλωση της ότι ως γλώσσα της γειτονικής χώρας μπορεί να είναι έγκυρη η ''μακεδονική'' , με την κυριλλική γραφή ''μακεδόνσκι'', δήλωση που δεν την αρνήθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και που βέβαια γίνεται αποδεκτικότατη από τον Ύπουλο Νίμιτς, που ακόμα δεν έχει κατακριθεί η στάση του, και δεν έχει απορριφθεί η δήθεν πρότασή του.Όπου για την γνώση, δηλώσεις για ''μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα'' είχε κάνει και ο αμερικάνος υφυπουργός Ντάνιελ Φρίντ.
Επι ίσης να αναφερθεί ότι το καλοκαίρι, απο το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν άνωθεν εντολής, έγινε χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ στα Σκόπια, τον καιρό όπου ο Γκρουέφσκι με την εκστρατεία του, έκανε καταγγελίες για καταπίεση της ''Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και θέμα αποζημιώσεων προς τους ''Αιγαιάτες Μακεδόνες'' και όλα τούτα να περνάνε απλώς απαρατήρητα και αδιάφορα απο εμάς τους απλούς, που ζούμε τις ζωές μας και εμείς. Αυτή είναι η νόσος, η πραγματική νόσος..οτι ο απλός/η ψηφοφόρος της ΝΔ δεν έχει ιδέα για τις απόψεις και την γραμμή του κόμματος που υποστηρίζει, δεν έχει πάρει γραμμή που λέμε... και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα που θέλουν αυστηρό έλεγχο. Αλλά για να βρεθεί έλεγχος, πρέπει να βρίσκονται πολίτες.. Πολίτης σήμερα; που η τάση 'απολιτίκ' θεωρείται προοδευτική; Ειδικά εμείς οι νέοι..... Εκεί γίνεται, εκεί είναι που δεν γίνεται τίποτα... Έπρεπε να βρίσκονται αντιδράσεις, ξεσηκωμοί, εκεί είναι που παρα τις διαφωνίες μας, τις ενώνουμε για να εκφράσουμε την Γενική μας Διαφωνία..... Συνειδητοποιώντας απο που ερχόμαστε και που πάμε, θα έπρεπε να αφυπνιστούμε. Ενημέρωση, πληροφόρηση, σύγκριση στοιχείων, γνώση...συνεχής....Θα το σπάσουμε το απόστημα.
Θα επανέλθω.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: